Waarom is Bio-Claire beschrijvend en Aquaclean niet? Een duik in de vijver van de rechtspraak over, en de toetsing van, beschrijvende merken in de Benelux en in Europa.

Translated title of the contribution: Why is Bio-Claire descriptive and Aquaclean not?

T.F. Westenbroek

Research output: Book / ReportBookAcademic

486 Downloads (Pure)

Abstract

Dit is een bijzonder boekje: een master scriptie over beschrijvende merken in de Benelux en in Europa. De auteur werd geïnspireerd door schijnbaar diametraal tegengestelde arresten van het Hof Den Haag en het Hof Brussel inzake beschrijvende merken; een bedreiging voor de Benelux als rechtseenheid op het gebied van merken? Dit onderzoek biedt een verfrissende duik in de vijver van het communautaire Benelux merkenrecht en leidt tot verrassende en genuanceerde inzichten in de toetsing van beschrijvende merken. Een leuk en interessant werk voor iedere IE liefhebber. Een must voor de merkenspecialist, omdat o.m. alle rechtspraak is verwerkt die is gewezen tussen het BBIE en de drie bevoegde Gerechtshoven van de Benelux. De auteur is historicus en jurist en sinds 1997 werkzaam als onderzoeker bij het BBIE.

Lees meer op: http://www.delex.nl/shop/boeken/waarom-is-bio-claire-beschrijvend-en-aquaclean-niet
Translated title of the contributionWhy is Bio-Claire descriptive and Aquaclean not?
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherDeLex
Number of pages112
ISBN (Print)9789086920310
Publication statusPublished - Feb 2011

Bibliographical note

BMM Student Award 2011

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Why is Bio-Claire descriptive and Aquaclean not? : Een duik in de vijver van de rechtspraak over, en de toetsing van, beschrijvende merken in de Benelux en in Europa.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this