Wired for life: A nature documentary on brain development

Research output: Book / ReportInaugural speechProfessional

Abstract

Baby's kunnen gezichten direct na de geboorte zien en herkennen. Dat komt omdat hersenverbindingen meteen informatie uit de buitenwereld kunnen verwerken zonder enige voorafgaande ervaring. Christian Lohman vertelt in zijn oratie hoe zenuwcellen functionele verbindingen vormen in het ontwikkelende brein.

Lohman en zijn onderzoeksgroep ontdekten dat neuronen verbonden zijn met een eerder onverwachte precisie voor het openen van de ogen. Ze onderzoeken hoe zenuwcellen contact met elkaar vinden en informatie verzenden in de levende hersenen met een hoge resolutie microscoop. Ook ontdekten ze geavanceerde biologische mechanismen voor het met uitzonderlijke nauwkeurigheid ‘bedraden’ van neuronen. Lohman wil met zijn onderzoek begrijpen waarom bedrading verkeerd gaat in neurologische ontwikkelingsstoornissen om zo nieuwe wegen te vinden naar betere therapieën.
Original languageEnglish
Place of PublicationAmsterdam
PublisherVrije Universiteit Amsterdam
Number of pages22
Publication statusPublished - 6 Apr 2018

Fingerprint

Nature
Brain Development
Documentary

Cite this

Lohmann, C. A. (2018). Wired for life: A nature documentary on brain development. Amsterdam: Vrije Universiteit Amsterdam.
Lohmann, C.A. / Wired for life : A nature documentary on brain development. Amsterdam : Vrije Universiteit Amsterdam, 2018. 22 p.
@book{1f70c482bf6b4725883e5931aec5f884,
title = "Wired for life: A nature documentary on brain development",
abstract = "Baby's kunnen gezichten direct na de geboorte zien en herkennen. Dat komt omdat hersenverbindingen meteen informatie uit de buitenwereld kunnen verwerken zonder enige voorafgaande ervaring. Christian Lohman vertelt in zijn oratie hoe zenuwcellen functionele verbindingen vormen in het ontwikkelende brein.Lohman en zijn onderzoeksgroep ontdekten dat neuronen verbonden zijn met een eerder onverwachte precisie voor het openen van de ogen. Ze onderzoeken hoe zenuwcellen contact met elkaar vinden en informatie verzenden in de levende hersenen met een hoge resolutie microscoop. Ook ontdekten ze geavanceerde biologische mechanismen voor het met uitzonderlijke nauwkeurigheid ‘bedraden’ van neuronen. Lohman wil met zijn onderzoek begrijpen waarom bedrading verkeerd gaat in neurologische ontwikkelingsstoornissen om zo nieuwe wegen te vinden naar betere therapie{\"e}n.",
author = "C.A. Lohmann",
year = "2018",
month = "4",
day = "6",
language = "English",
publisher = "Vrije Universiteit Amsterdam",
address = "Netherlands",

}

Lohmann, CA 2018, Wired for life: A nature documentary on brain development. Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam.

Wired for life : A nature documentary on brain development. / Lohmann, C.A.

Amsterdam : Vrije Universiteit Amsterdam, 2018. 22 p.

Research output: Book / ReportInaugural speechProfessional

TY - BOOK

T1 - Wired for life

T2 - A nature documentary on brain development

AU - Lohmann, C.A.

PY - 2018/4/6

Y1 - 2018/4/6

N2 - Baby's kunnen gezichten direct na de geboorte zien en herkennen. Dat komt omdat hersenverbindingen meteen informatie uit de buitenwereld kunnen verwerken zonder enige voorafgaande ervaring. Christian Lohman vertelt in zijn oratie hoe zenuwcellen functionele verbindingen vormen in het ontwikkelende brein.Lohman en zijn onderzoeksgroep ontdekten dat neuronen verbonden zijn met een eerder onverwachte precisie voor het openen van de ogen. Ze onderzoeken hoe zenuwcellen contact met elkaar vinden en informatie verzenden in de levende hersenen met een hoge resolutie microscoop. Ook ontdekten ze geavanceerde biologische mechanismen voor het met uitzonderlijke nauwkeurigheid ‘bedraden’ van neuronen. Lohman wil met zijn onderzoek begrijpen waarom bedrading verkeerd gaat in neurologische ontwikkelingsstoornissen om zo nieuwe wegen te vinden naar betere therapieën.

AB - Baby's kunnen gezichten direct na de geboorte zien en herkennen. Dat komt omdat hersenverbindingen meteen informatie uit de buitenwereld kunnen verwerken zonder enige voorafgaande ervaring. Christian Lohman vertelt in zijn oratie hoe zenuwcellen functionele verbindingen vormen in het ontwikkelende brein.Lohman en zijn onderzoeksgroep ontdekten dat neuronen verbonden zijn met een eerder onverwachte precisie voor het openen van de ogen. Ze onderzoeken hoe zenuwcellen contact met elkaar vinden en informatie verzenden in de levende hersenen met een hoge resolutie microscoop. Ook ontdekten ze geavanceerde biologische mechanismen voor het met uitzonderlijke nauwkeurigheid ‘bedraden’ van neuronen. Lohman wil met zijn onderzoek begrijpen waarom bedrading verkeerd gaat in neurologische ontwikkelingsstoornissen om zo nieuwe wegen te vinden naar betere therapieën.

M3 - Inaugural speech

BT - Wired for life

PB - Vrije Universiteit Amsterdam

CY - Amsterdam

ER -

Lohmann CA. Wired for life: A nature documentary on brain development. Amsterdam: Vrije Universiteit Amsterdam, 2018. 22 p.