Zo werkt het: Over hoe onderzoek bijdraagt aan betere interventies

Research output: Book / ReportInaugural speechProfessional

Abstract

Er wordt op tal van manieren geïnvesteerd in de veiligheid en de leefbaarheid van onze samenleving. Politiek en overheid komen met tal van wetten, maatregelen, programma’s en behandelingen. Dit kost veel gemeenschapsgeld en de uitvoering kan ingrijpend zijn en grote gevolgen hebben voor betrokkenen. Maar de vraag dringt zich op of al deze interventies het beoogde effect hebben. Ondanks veel initiatieven en investeringen in empirisch onderzoek moeten we voor verreweg de meeste interventies het antwoord schuldig blijven. De auteur benoemt in haar oratie de voetangels, klemmen, struikelblokken en valkuilen die in de weg staan van meer kennis over de werkzaamheid van interventies. Zij beschrijft hoe onderzoek kan bijdragen aan meer wetenschappelijke inzichten en kennis en hoe toepassing resulteert in betere interventies.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom Criminologie
Number of pages60
ISBN (Electronic)9789462749917
ISBN (Print)9789462369016
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@book{96f20ee66db54a9ea92f3f5435088203,
title = "Zo werkt het: Over hoe onderzoek bijdraagt aan betere interventies",
abstract = "Er wordt op tal van manieren ge{\"i}nvesteerd in de veiligheid en de leefbaarheid van onze samenleving. Politiek en overheid komen met tal van wetten, maatregelen, programma’s en behandelingen. Dit kost veel gemeenschapsgeld en de uitvoering kan ingrijpend zijn en grote gevolgen hebben voor betrokkenen. Maar de vraag dringt zich op of al deze interventies het beoogde effect hebben. Ondanks veel initiatieven en investeringen in empirisch onderzoek moeten we voor verreweg de meeste interventies het antwoord schuldig blijven. De auteur benoemt in haar oratie de voetangels, klemmen, struikelblokken en valkuilen die in de weg staan van meer kennis over de werkzaamheid van interventies. Zij beschrijft hoe onderzoek kan bijdragen aan meer wetenschappelijke inzichten en kennis en hoe toepassing resulteert in betere interventies.",
author = "J.M. Harte",
year = "2019",
language = "Dutch",
isbn = "9789462369016",
publisher = "Boom Criminologie",

}

Zo werkt het : Over hoe onderzoek bijdraagt aan betere interventies. / Harte, J.M.

Den Haag : Boom Criminologie, 2019. 60 p.

Research output: Book / ReportInaugural speechProfessional

TY - BOOK

T1 - Zo werkt het

T2 - Over hoe onderzoek bijdraagt aan betere interventies

AU - Harte, J.M.

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Er wordt op tal van manieren geïnvesteerd in de veiligheid en de leefbaarheid van onze samenleving. Politiek en overheid komen met tal van wetten, maatregelen, programma’s en behandelingen. Dit kost veel gemeenschapsgeld en de uitvoering kan ingrijpend zijn en grote gevolgen hebben voor betrokkenen. Maar de vraag dringt zich op of al deze interventies het beoogde effect hebben. Ondanks veel initiatieven en investeringen in empirisch onderzoek moeten we voor verreweg de meeste interventies het antwoord schuldig blijven. De auteur benoemt in haar oratie de voetangels, klemmen, struikelblokken en valkuilen die in de weg staan van meer kennis over de werkzaamheid van interventies. Zij beschrijft hoe onderzoek kan bijdragen aan meer wetenschappelijke inzichten en kennis en hoe toepassing resulteert in betere interventies.

AB - Er wordt op tal van manieren geïnvesteerd in de veiligheid en de leefbaarheid van onze samenleving. Politiek en overheid komen met tal van wetten, maatregelen, programma’s en behandelingen. Dit kost veel gemeenschapsgeld en de uitvoering kan ingrijpend zijn en grote gevolgen hebben voor betrokkenen. Maar de vraag dringt zich op of al deze interventies het beoogde effect hebben. Ondanks veel initiatieven en investeringen in empirisch onderzoek moeten we voor verreweg de meeste interventies het antwoord schuldig blijven. De auteur benoemt in haar oratie de voetangels, klemmen, struikelblokken en valkuilen die in de weg staan van meer kennis over de werkzaamheid van interventies. Zij beschrijft hoe onderzoek kan bijdragen aan meer wetenschappelijke inzichten en kennis en hoe toepassing resulteert in betere interventies.

UR - https://www.boomdenhaag.nl/webshop/zo-werkt-het

M3 - Inaugural speech

SN - 9789462369016

BT - Zo werkt het

PB - Boom Criminologie

CY - Den Haag

ER -