Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes

B.S. Laarman, Roland Friele, Renée Bouwman, Anke de Veer, Michelle Hendriks

Research output: Book / ReportReportAcademic

Abstract

Een berisping van de tuchtrechter, inclusief openbaarmaking in regionale dag- of weekbladen en in het BIG-register, raakt de betrokken zorgverlener op zowel persoonlijk, professioneel en zakelijk vlak. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIVEL onder 294 zorgverleners met een gegrond verklaarde tuchtklacht.
LanguageEnglish
PublisherNederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)
Commissioning bodyVWS (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)
Number of pages70
Publication statusPublished - Jun 2017

Cite this

Laarman, B. S., Friele, R., Bouwman, R., de Veer, A., & Hendriks, M. (2017). Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).
Laarman, B.S. ; Friele, Roland ; Bouwman, Renée ; de Veer, Anke ; Hendriks, Michelle. / Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL), 2017. 70 p.
@book{a502d01fc5c24831bc0a88f2b3ecdc0c,
title = "Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes",
abstract = "Een berisping van de tuchtrechter, inclusief openbaarmaking in regionale dag- of weekbladen en in het BIG-register, raakt de betrokken zorgverlener op zowel persoonlijk, professioneel en zakelijk vlak. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIVEL onder 294 zorgverleners met een gegrond verklaarde tuchtklacht.",
author = "B.S. Laarman and Roland Friele and Ren{\'e}e Bouwman and {de Veer}, Anke and Michelle Hendriks",
year = "2017",
month = "6",
language = "English",
publisher = "Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)",

}

Laarman, BS, Friele, R, Bouwman, R, de Veer, A & Hendriks, M 2017, Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).

Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes. / Laarman, B.S.; Friele, Roland; Bouwman, Renée; de Veer, Anke; Hendriks, Michelle.

Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL), 2017. 70 p.

Research output: Book / ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes

AU - Laarman, B.S.

AU - Friele, Roland

AU - Bouwman, Renée

AU - de Veer, Anke

AU - Hendriks, Michelle

PY - 2017/6

Y1 - 2017/6

N2 - Een berisping van de tuchtrechter, inclusief openbaarmaking in regionale dag- of weekbladen en in het BIG-register, raakt de betrokken zorgverlener op zowel persoonlijk, professioneel en zakelijk vlak. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIVEL onder 294 zorgverleners met een gegrond verklaarde tuchtklacht.

AB - Een berisping van de tuchtrechter, inclusief openbaarmaking in regionale dag- of weekbladen en in het BIG-register, raakt de betrokken zorgverlener op zowel persoonlijk, professioneel en zakelijk vlak. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIVEL onder 294 zorgverleners met een gegrond verklaarde tuchtklacht.

UR - https://www.nivel.nl/nl/nieuws/openbaarmaking-tuchtuitspraak-extra-belastend-voor-zorgverlener

M3 - Report

BT - Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes

PB - Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)

ER -

Laarman BS, Friele R, Bouwman R, de Veer A, Hendriks M. Zorgverleners en burgers over het openbaar maken van door de tuchtrechter opgelegde berispingen en geldboetes. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL), 2017. 70 p.